logo kraamzorg by daph 180220

Werkwijze

 

 

Na je aanmelding neem ik contact met je op. Kennen we elkaar nog niet dan maken we een afspraak om nader kennis te maken. 

In de 7e maand van jou zwangerschap doe ik een intake bij je thuis, dan kunnen we jouw verwachtingen en wensen voor de kraamweek bespreken. Je krijgt dan van mij een kraamdossier en een lijstje met wat handig is om in huis te hebben voor als jullie kleintje er straks is.

Wil je thuis bevallen dan assisteer ik jullie verloskundige tijdens de bevalling en sta ik klaar voor jou en jouw partner.  Ik blijf minimaal twee uur na de geboorte van jullie kindje om jullie te begeleiden bij de eerste handelingen en adviseer ik jullie voor de eerste nacht.

Bevallen jullie poliklinisch in het ziekenhuis dan assisteer ik jullie verloskundige tijdens de bevalling en ga ik na ontslag met jullie mee naar huis om daar de zorg op te starten. Bevallen jullie medisch in het ziekenhuis dan zal ik als jullie thuiskomen de zorg opstarten.

De kraamperiode is een intense week waarin ik jullie begeleid met de zorg voor jullie kindje. Ik zal jullie al mijn kennis meegeven en waar nodig bijsturen. Ik laat jullie vrij in hoe jullie de zorg willen uitvoeren en in overleg is alles mogelijk. Dagelijks verzorg en begeleid ik moeder en kind, ik adviseer bij zowel de borstvoeding als kunstvoeding en doe ik de medische controles van moeder en kind, wat ik ook allemaal rapporteer in jullie kraamdossier. Ook laat ik  jullie huishouden draaien met de dagelijkse werkzaamheden om zo de hygiëne te waarborgen. Oudere broertjes en of zusjes zal ik bij de zorg betrekken en ook hun een mooie week bezorgen.  Tijdens jullie kraamweek is er een goed contact met jullie verloskundige waarmee er altijd een overleg wordt gepleegd, mocht dit nodig zijn. Aan het einde van de kraamweek doe ik een schriftelijke overdracht aan het consultatiebureau.