logo kraamzorg by daph 180220

Tarieven

Iedere kraamvrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. Het zit in het basispakket van alle zorgverzekeringen. Particuliere kraamzorg is dus nooit duurder dan kraamzorg via een kraambureau!

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 8 dagen kraamzorg met daarin 49 uur als zij borstvoeding geeft en 45 uur als de baby kunstvoeding krijgt. Voor ieder uur kraamzorg wordt een wettelijke bijdrage gevraagd, voor 2024 is dat € 5,10 per uur. Sommige verzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage en geven zelfs extra zorguren als je een aanvullend pakket hebt. Het is daarom erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bij de zorgverzekering kun je aangeven dat je kraamzorg ontvangt van Kraamzorg By Daph, aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep.

Soms komt het voor dat de kraamvrouw na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. Is dit het geval, dan wordt voor iedere dag extra in het ziekenhuis 5,5 of 6 uur op het totaal in mindering gebracht. Als het nodig is, kan de verloskundige extra zorguren/dagen bij indiceren tot en met de 10e dag.